Autor: Dnevnik

Novi Sad
24.11.2021.
08:09 > 08:18
Ponovljeno suđenje penzionisanom lekaru sudske medicine Š. T. (67), koji je u prethodnom postupku bio osuđen zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnjakinje, počelo je u Višem sudu.
  • LOL

    24.11.2021 13:08
    Dete je zlostavljano od svoje desete do dvanaeste godine i vi preispitujete da li je sedam godina previsoka kazna. Pa ko je tu lud?
  • Građanin u pokušaju

    24.11.2021 12:16
    Da li postoji neka institucija ili NVO da zaštiti to dete od daljeg maltretiranja?
    Može da se stekne utisak kao da se demorališu eventualne buduće prijave sličnih dela.
  • Novosađanka

    24.11.2021 10:04
    Ta nemojte kasti
    Zašto je ova devojčica morala ponovo da prolazi kroz to?! To je dete!
  • Nikola

    24.11.2021 08:49
    Van razumne sumnje
    U našem pravnom sistemu ne postoji stepen dokazanosti “van razumne sumnje”. Zakonik o krivičnom postupku jasno kaže da bi neko bio osuđen za krivicno delo da mora da postoji izvesnost kao najveći stepen dokazanosti, a to znaci da ni jedna činjenica ne sme da govori suprotno. U suprotnom, postoji još jedan institut koji kaže “u slučaju sumnje u korist okrivljenog”, sto znači ako ne postoji izvesnost donosi se oslobađajuća presuda. Neke naše sudije počele su da se bave verovatnocom i procentima pa su uvele ovaj institut iz SAD, pa osuđuju nekoga ako izracunaju da je procenat verovatnoće da je okrivljeni izvršio krivicno delo 90 posto. Ovo je jako opasno i u suprotnosti sa našim pravom. Imate i tekstove profesora Škulića na tu temu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna